7 manieren om je meer ontspannen te voelen

7 manieren om je meer ontspannen te voelen

Er zijn veel manieren en tips om je meer ontspannen te voelen. En deze hoeven echt niet ingewikkeld te zijn, sterker nog wij sommen de meest simpele manieren op om je meer relaxed te voelen.

1. Haal diep adem

Klinkt simpel, toch? Maar het vergt oefening om je bewust te zijn van je ademhaling. Rustig drie keer diep ademen is een simpele manier om je hele systeem te ontspannen. De truc is om jezelf zo comfortabel mogelijk te maken en lang en diep door je neus in te ademen. Adem daarna langzaam uit door je mond, tel tot acht. Herhaal totdat jij je rustiger voelt.

2. Omarm stilte

Heb je ooit gemerkt hoe luidruchtig je omgeving is? Spelende kinderen om je heen, auto’s of brommers die voorbijrazen, collega’s die met elkaar overleggen (waar jij bij staat) of het fanatiek getik op een toetsenbord. En dan hebben we het nog niet eens over die druppelende kraan, of het geruis van de bladeren in de bomen. Gun jezelf simpelweg een paar minuten om je terug te trekken (thuis op je werk of waar dan ook), waarbij je de geluidsprikkels even niet toelaat. Omarm heel bewust eens dat schaarse moment van stilte. Haal een paar keer diep adem, pauzeer en laat alles opzettelijk vertragen. Weersta de drang om de stilte te vullen met muziek of andere afleiding en geniet gewoon van dit zeldzame moment van rust.

3. Dagelijkse meditatie

Een dagelijkse meditatieoefening kan enorme gezondheidsvoordelen hebben en is iets waar we allemaal baat bij kunnen hebben. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Meditatie lijkt ingewikkeld, maar je hoeft echt geen uren in stilte te zitten. Je kunt beginnen met zomaar een minuut rustig zitten. Er zijn veel apps, zoals Headspace, die je door een geleide meditatie leiden. Of als je op zoek bent naar iets kort en krachtig, kun je onderstaande techniek proberen:

  • Sluit je ogen en schud je ledematen voorzichtig uit.
  • Let op eventuele spanning die je in je lichaam hebt en probeer het bewust los te laten.
  • Concentreer je op je ademhaling en haal vijf keer diep adem.
  • Maak je geest leeg en voel je lichaam zwaarder worden in je stoel, bed of zolen van je voeten.
  • Open langzaam je ogen et voilà!

Meditatie werkt het best als het regelmatig wordt gedaan. Een paar minuten nemen om jezelf te aarden voordat je ‘s ochtends uit bed stapt, is een goede manier om je dag positief te beginnen.

4. Haal een frisse neus

De waarde van frisse lucht mag je niet onderschatten. Naar buiten gaan om te wandelen, kan helpen je hoofd leeg te maken. Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen en de hele dag achter je bureau door te brengen. Dus waarom zou je er geen gewoonte van maken je middagpauze te gebruiken voor een stevige wandeling in de vrije natuur. Op die manier krijg je frisse lucht, en hopelijk ook een beetje zonneschijn en vitamine D.

5. Voer een digitale detox uit

Het digitale tijdperk heeft ons geholpen om meer verbonden te zijn dan ooit, en hoewel dat een goede zaak kan zijn, kan het ook een probleem zijn. Werk, vrienden en familie kunnen ons overal bereiken, op elk moment en soms kunnen we daardoor minder ontspannen. Een technologie-detox is een goede manier om een ​​paar uur of dagen uit de digitale ratrace te stappen. Je voelt je zeker verfrist en vernieuwd en je zult merken dat je veel extra tijd hebt. Probeer jaarlijks een detox in je kalender te plannen, bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie. Of maak er een gewoonte van om je smartphone op een zondag uit te zetten voor die hoognodige pauze.

6. Maak een to-do lijst

Er is niets erger dan malende gedachten wanneer je probeert in slaap te vallen. Een goede manier om die gedachten te bestrijden, is door een to-do lijst te maken voordat je gaat slapen. Sommigen noemen het een ‘brain dump’, maar in theorie is het gewoon een manier om die gedachten uit je hoofd en op papier te krijgen. Op deze manier heb je geen onderliggende stress van het proberen te onthouden wat je moet onthouden terwijl je juist probeert te slapen!

7. Zorg voor een goede nachtrust

Over slaap gesproken, een van de beste dingen die je kunt doen voor je stressniveau is om 8 uur te slapen. Het verbetert je energieniveau en kan je immuniteit en mentale prestaties verbeteren. Heb je daar moeite mee? Je kamer donker houden, een uur voor het slapengaan de schermtijd vermijden en een warm bad nemen kan helpen. Bij een goede nachtrust is je snoozebutton zelfs overbodig. Waarom? Lees hier meer over in onze blog: Waarom je de snoozeknop beter niet indrukt. 

Voor nog meer relaxatie, kan je rekenen op Bach RESCUE® Druppels.

Bach Rescue producten - druppels

Bach RESCUE®Druppels

Lees meer »

 

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.