Chocolade tegen stress, trakteer jezelf!

Chocolade werkt tegen stress;

Chocolade en dan specifiek pure chocolade en rauwe cacaopoeder zijn heel gezond. In chocolade, die je in de winkel koopt, komen de eigenschappen van cacao niet echt tot zijn recht. Dit komt door de toevoeging van veel vetten en suikers. Bovendien is deze chocolade verhit en daarbij gaan er veel voedingsstoffen verloren. Daarom is de winkelchocolade minder gezond.

Chocolade maakt je blij

Onbewerkte (raw/rauw) cacao en extra pure chocolade (meer dan 70% cacao) bevat gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en de mineralen magnesium, kalium, zink en seleen. Van magnesium is het bekend dat het je natuurlijke energie in je lichaam activeert. Waarbij zink een (belangrijke) rol speelt bij geestelijke inspanning en ontspanning. Pure chocolade bevat daarnaast nog het stofje fenylethylamine, een lichaamseigen stof die ook wordt aangemaakt als je verliefd bent. Het zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen. Die endorfines creëren het blije gevoel dat je krijgt als je chocolade eet! En het is ook gewoon heel erg lekker natuurlijk. 🙂

Waarom je huis opruimen?

Vraag je eens af; Hoeveel van al die dingen heb je écht nodig? Hoe meer spullen je hebt, hoe minder overzicht. Minder overzicht zorgt voor meer onrust en chaos, vooral in je hoofd. Je kunt je daardoor minder ontspannen. Wanneer je orde en rust wil creëren in je leven, begin je met het creëren van orde en rust in de ruimte om je heen.

Maak een gezonde traktatie voor jezelf (of anderen)

De smaak van de raw cacaopoeder is niet te vergelijken met chocolade uit de winkel. Het is wat droger en bitterder. Je kan deze zoeter maken met suikervervangende stoffen of experimenteren met zoete ingrediënten die van nature alleen fruitsuikers bevatten. Met onderstaand recept maakten wij zelf deze gezondere versie van een klassieke chocolademousse. Dit recept is vegan en vegetarisch!

Je hebt nodig voor je chocolademousse:

2 el agave siroop

1 rijpe avocado

1 tl vanille extract

40 gram rauwe cacaopoeder

1 tl kaneel

en een handje hazelnoten

Zo maak je deze chocolademousse:

Dit chocoladerecept is heel eenvoudig. Het enige dat je moet doen is alle ingrediënten (behalve je hazelnoten) mengen met een keukenrobot tot een glad geheel. Snijd de hazelnoten met de hand en voeg die later toe aan je mousse en schep dit goed door. Smakelijk!

Voor extra duwtje in de rug, kan je rekenen op Bach RESCUE® Spray .

Bach Rescue producten - spray

Bach RESCUE®Spray

Lees meer »

 

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.